NIEUWS

AKTIEVAART IS VERHUIST!!

Onze nieuwe huisvesting: Oedsmawei 18 in Grou

Klomp Aktievaart in clip carnavalskraker

De (zeil)klomp van Aktievaart is uitgeleend aan Alfred Lehman, die vanwege alle publiciteit rondom zijn verkoop van 10.000 klompen aan Ghana, nu een carnavalskraker heeft uitgebracht. De opbrengst van de carnavalsplaat is bestemd voor stichting Akwadaa Aseda die zich bezighoudt met ontwikkelingshulp.

De clip is te zien via onderstaande link
http://www.youtube.com/watch?v=GvbPRxFEufM

Wat is daarop uw antwoord

Trouwerij op de Dolce Vita

Pramen vaarklaar!!

De pramen zijn weer vaarklaar en zijn op 9 april te water gelaten!!
Met dank aan de bemanning die zo enthousiast heeft meegeholpen.

Eerste tocht 2011 - Dolce Vita

Afgelopen zaterdag 5 maart is de Dolce Vita aan haar eerste tocht voor 2011 begonnen. Ditmaal nog niet met gasten, maar naar de werf in Osingahuizen voor onderhoud.

Zo zal de roerophanging verbeterd worden, ende mast voorzien worden van een nieuwe laag beits. Ook zal er dit voorjaar gewerkt worden aan upgrading van het interieur.

Tweede klusdag

Ook de tweede klusdag, met de bemanning, zit er weer op.

Tweede klusdag

Wederom een geslaagde dag!!

Eerste klusdag.

De eerste klusdag door de bemanning is een succes !!

JANUARI 2011: PRAAM TE KOOP

Aktievaart heeft een praam in de aanbieding! Informatie is op te vragen via de mail info@aktievaart.nl.

Klusdagen!!

Op zaterdag 29 januari en zaterdag 12 februari zijn er weer klusdagen gepland! De dagen beginnen om 9:00 uur met koffie en koek op de Garde Jagerswei 15 in Grou.

Januari 2011 - Onderhoud pramen

Het onderhoud aan de pramen verloopt voorspoedig. Zaterdag 22 januari worden 2 opgeknapte pramen omgeruild met de volgende 2 pramen die nu nog buiten staan.

30 April "Koninginnedag: Skipkesilen in Akkrum"

Ook dit jaar (voor de 5-de keer) zal de praam Ulbe Sietse in Akkrum weer uitvalsbasis zijn voor het traditionele Skipkesilen. Aktievaart stelt de Ulbe Sietse kosteloos ter beschikking aan de Akkrummer Organisatie.

27 April "Dolce Vita in Sneekerhof"

De Dolce Vita heeft haar vaste ligplaats in jachthaven Sneekerhof weer ingenomen; klaar voor het komende zeilseizoen.

3 April "De pramen te water"

Vandaag zijn de pramen weer te water gelaten. Samen met een groot deel van de bemanning hebben we er een gezellige dag van gemaakt en zijn de pramen het water in gegaan en grotendeels opgetuigd. De gezamenlijke maaltijd (chinees) heeft ons uitstekend gesmaakt.
Helaas begon het ‘s middags te regenen maar later in de week zijn ook de 2 overgebleven pramen opgetuigd. We zijn er weer klaar voor!

Feestje 28 april!!

Ons medebemanningslid Rudy Elzinga is getrouwd met zijn Wiepy! 28 April hebben daar een feestje van. Aktievaart zal natuurlijk van zich laten horen!

24 & 25 April “Botenbeurs”

De Dolce Vita zal op 24 & 25 april prominent aanwezig zijn op de Botenbeurs van Sneek!

17 April “De Dolce Vita vaarklaar”

Vandaag is de Dolce Vita weer vaarklaar gemaakt. Ondanks een oproep kwam er aanvankelijk maar 1 persoon opdagen om te helpen: onze oudste vrijwilliger Wiemer Hoekstra! Later in de ochtend kwam ook Cor van der Velde helpen. Om een uur of 2 ‘s middags was de Dolce Vita weer opgetuigd! Hartelijk dank Wiemer en Cor!

9 April "Promotieactiviteit"

Op 9 april hebben 4 van onze pramen meegedaan aan een promotieactiviteit voor evenementenafnemers. Een geslaagde dag waar onder andere ook de Zeilcompagnie aan mee deed.